Şbt

Berat, ilahi af ve rahmete nail olmaktır. Ramazan ayının müjdecisi, af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı Berat Gecesi’nin  İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Berat Kandilimiz mübarek olsun

Şbt

Geliyoruz, adım adım geliyoruz. Okulumuz Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi her alanda gelmeye devam ediyor. Genç kız erkek Korfbol takımımız okullararası düzenlenen müsabakalarda finalde Özel Bahçeşehir Kolejini 14-12 yenerek, Kocaeli Şampiyonu olmuştur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi  tebrik ediyor, başarılarının bölge finallerinde de devam etmesini diliyoruz.

Sınav Bşvuru Tarihleri:  13 Şubat 2024 1 Mart 2024

Şbt

SEMEP, South Eastern Medıterranean Envıronment Project (Güneydoğu Akdeniz Çevre Projesi)Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO’nun uluslararası bir çevre eğitim projesidir.

Bu yılın teması “Küresel İklim Krizine karşı Akıllı Kentler,Tarımda Alternatif Projeler,Doğal ve Organik Tarım Süreçlerinde İyileştirme” olarak belirlenmiştir.MEV Koleji koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan SEMEP projesine bu sene okulumuz öğrencileri de katkıda bulunacak.Dönem boyu birçok alanda çalışma yapacak olan öğrencilerimiz Ceyla Çelik, Aslı Burgul, Buse Demir,Selinsu Sevinç ve koordinatör öğretmenlerimiz Esra Tuğçe Bal , Neslihan Döngel,Duygu Güney,İsmet Kılıç,Arzu Yenipazar eşliğinde hazırladıkları afişlerin Türkçe ve İngilizce sunumlarını Marmara bölgesinden 70 ten fazla okulun katıldığı etkinlikte gerçekleştirdi.

Şbt

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek üç ayların en kutlu gecelerinden bir tanesi olan Miraç Kandiline kavuşmanın hazzı, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz. Miraç yükseliştir, Miraç bir hedeftir. Bizler de içinde bulunduğumuz bu durumdan  hep birlikte belirlenen hedef doğrultusunda hareket ederek inşallah kurtuluşa ereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle   tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruZ.”

Şbt

Hafızalarımızdan ve kalbimizden silinmeyecek o acı gecenin birinci yılındayız. Mevlam ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kaybettiğimiz bütün canlarımızı hasretle, rahmetle yad ediyoruz

Ock

Okullar arası düzenlenen genç erkekler futsal müsabakalarında okulumuz Ertuğrulgazi Anadolu lisesi 106 takımın katıldığı organisazyonda İl. 3. sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimiz okulumuzu Mart ayında düzenlenecek olan Türkiye Şmpiyonasında temsil etme hakkı kazanmıştır.

Ock

Bir Şehadet haberi gelir, bin Şehadet Yiğidi gider.  Milletimizin refahı,  devletimizin bekası, coğrafyamızın huzuru için Rabbimizin müjdesini kazanan KAHRAMANLARIMIZI rahmet ve minnetle anıyoruz. Devletimiz varolsun, milletimiz sağolsun.

Ara

Bizler nefes alalım diye, 1'ler bizim için şehadete ulaşıyor.

Büyük Türk milletinin 6 vatan kahramanını bugün ebediyete uğurluyoruz. Rabbim şehadetlerini makbul, makamlarını ali eylesin. Bir ölür, bin çıkarız. Vatanın dört bir köşesindeki onurlu, gururlu Türk insanı,  bu kutsal toprakların gerçek sahipleridir.

Vatan sagolsun...

Ara

İngilizce Scrabbele turnuvasında öğrencilerimizden Nurgül KILIÇER 1.  Asya ŞENGÜN  2.  ve Rümeysa BIYIK 3. olmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyoruz

Ara

Okullar arası Basketbol müsabakalarında okulmuuz öğrencileri Bayanlarda il 3. sü olmuştur. Erkeklerde ise okulumuz çeyrek final oynama başarı göstermiştir.

Ara

Okulumuz 9. sınıf ve 10. sınıf öğrencileri ile birlikte  yaptığımız  Bursa gezisinde Cumalıkazık, Guhem, 1453 Panaroma, Ulucamii yerleri görme fırsatımız oldu

Ara

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İsmet KILIÇ eşliğinde Robotik kodlama kulübü öğrencileri ile birlikte  Bilişim vadisine gezi düzenlediler.

Ara

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nde konservatuvar tanıtımı gerçekleştirdi. Dr.Öğr.Üyesi Kenan Serhat İnce’nin ilgili ve meraklı öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından Öğr.Gör. Ömer Faruk Kacar ve Yusuf Bağcıer tanbura, Kadir Yige divan bağlama, İrem Özyurt cura, Atakan Çelik kabak kemane, Arş.Gör. Gökhan Çaylak şehrud, Öğr.Gör. Nurten Yılmaz daire ve Sara Kurşun bendir hakkında bilgiler verdi ve akabinde İnce’nin solistliği ve yönetiminde Türk Halk Müziği konseri icra etti. Tanıtım ve konser büyük ilgi ile karşılandı.