T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN YIL SONU MESAJI

Sayın Velimiz, Sevgili Öğrencimiz,

Yoğun, yorucu, zorlu ama hepsinden de öteye verimli bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ne mutlu ki bizlere EGAL ailesinin bir ferdiyiz ve ne mutlu ki bizlere önce sağlık ve sıhhat dolu sonra da birbirinden farklı alanlarda öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin elde ettiği hem ulusal düzeyde hem de uluslararası alanda birçok başarı ile 4 yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen içindeki 40 yıllık tecrübe ile okulumuz Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, hem ilimizi hem de ülkemizi başarı ile temsil etti.

Kıymetli Velilerimiz,

Göz bebeğiniz olarak bizlere emanet ettiğiniz evlatlarımızı “ ilkesini, öncelikle sevgi ve saygı; sonra da disiplinli çalışmak” “ hedefini de karakterli, kaliteli, nitelikli iyi insan “ olarak belirlemiş EGAL Ailesi, önce Kartepe’de sonra Kocaeli’nde ve 4. yılın sonunda da uluslararası alandaki başarıları ile zirveye taşımaya başladı. Bizlere duyduğunuz öncelikle güven, sonra da saygı ve muhabbetinizle gücümüze güç kattığınız için teşekkür ederiz. Bizler de öncelikle mesleğimizi yapmanın huzuru ve mutluluğunu sonra da evlatlarımıza bir şeyler öğretmenin, öğrendiğini uygulamanın hazzını yaşayarak bir yılı daha geride bıraktık.

Dünyadaki ve ülkemizdeki son gelişmeleri her zaman yakından takip ettik. Başta eğitim öğretimde sonra da sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel hayatta ve özellikle de bilim dünyasındaki gelişmeleri öğrencilerimizle hep birlikte yaşadık ve yaşatmaya çalıştık. Onlara sadece Matematik, Edebiyat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih derslerini değil; hayatı ve dünyayı öğretmeye çalıştık. Testlerin içinde boğulan değil; yeteneklerini keşfedebileceği, insani ilişkilerini ve iletişimini geliştirebileceği ortamları etkinliklerle, faaliyetlerle, proje ve uygulamalarla oluşturmaya çalıştık.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim öğretimin mantığı hızla değişiyor. Artık “herkesin üniversite okumasından ziyade; alt yapısı güçlü, en az bir yabancı dil bilen önce ülkesini sonra da dünyayı tanıyan, okuyan, soran ve sorgulayan, eldeki verilerle analiz yapıp yeni bir sentez öngörüsünde bulunabilen, sayısal zekâsı güçlü bireylerin kaliteli üniversitelere gitmesi şeklinde oluşan bir mantığa gittiği açıkça görülmektedir. Özellikle Salgın Dönemi sonrası yapılan gerek LGS gerekse YKS uygulamalarının Türkçe-okuyan birey ve Matematik-sayısal verileri okuyabilen ve disiplinler arası ilişkisini kuran birey merkezli gittiğini hem 2024 LGS’de hem de 2024 TYT/AYT sınavlarında bir kere daha gördük. Sadece not vermek için sınav mantığında olmayıp; öğrenerek ve hak ederek not alma stratejisini ne kadar doğru uyguladığımızı 2024 TYT ve AYT sınavlarındaki özellikle Türkçe Matematik alanları bir kere daha gösterdi. Biz Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi olarak zaten bunu biliyor ve 4 yıldır da “her hafta en az 1 saat Kitap Okuyoruz” çalışmaları ile gösteriyorduk.

Bu 3 aylık yaz tatilinde öğrencimizle her gün en az 30 sayfa kitap okumayı ihmal etmiyor, sizleri de bu seferberlikte, güzel alışkanlıkta teknolojiden uzaklaşarak öğrencimize ayak uydurmaya davet ediyoruz. Sadece sözle değil; fiilen de öğrencimizle birlikte olmanızı istiyoruz. Bu çalışmayı her gün ama her gün mutlaka uygulamanızı istiyoruz. Bunun yanında öğrencimizle birlikte sinema saati, tiyatro günü, yürüyüş aktivitesi gibi kaliteli zaman geçirme faaliyetlerinde bulunmanızı ısrarla istiyoruz. Göreceksiniz ve biliyoruz ki, evlatlarımız çok daha kaliteli bireyler haline gelip, ailesine, milletine ve devletine ve tabiki dünyamız ve insanlığa çok daha büyük işler yapmak için kendisinde güç ve şuur bulacaktır. Sadece bilen değil; bilinçle hareket eden bireyler yetiştirmeye çalışacağız.

Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve dolu dolu geçen bir tatil döneminden sonra sizleri güçlü, bilinçli, öğrenmeye aç bir vaziyette Eylül ayında bekliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.06.2024 - Güncelleme: 15.06.2024 22:46 - Görüntülenme: 129
  Beğen | 8  kişi beğendi