Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi

Adres
ERTUĞRUL GAZİ MAH. HEMŞIRE SK. KARTEPE ERTUĞRULGAZİ ANADOLU LISESI BLOK NO 20 KARTEPE / KOCAELİ
Vizyon
Gençlerimizin milli, ahlaki, insani ve vicdani değerlerini beceriye dönüştürmüş, çağın ve teknolojinin gerekleriyle donanmış ve bu donanımını insanlığa faydalı hale getiren, ilme sevdalı, bilime meraklı, milli kültüre sahip duyarlı ve nitelikli; bilgiyi beceriye dönüştürmeye odaklı, kimlik ve karakterinden ödün vermeden değişime ve değiştirmeye hazır, özgüvenini etkili iletişimle birleştiren bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın temel amaçları doğrultusunda milli kimlik ve evrensel kişilik kazanmış, sorumluluk alabilen, bilimsel, vicdani ve analitik düşünceye sahip, araştırma ve üretime meraklı, insana, topluma ve tabiata saygılı ve sahip çıkan, ülkemizin geleceğini biçimlendirme sorumluluğuna haiz insanlar yetiştirmektir.
Başarılar
* 2021 Tales Matematik OLimpiyatları Türkiye 39.luğu * 2021 yılı e twinning Avrupa Kalite Ödülü (2 adet) * Onlarca bireysel ve takım sporları Kocaeli ve Türkiye Dereceleri
08.20-15.40
DOĞALGAZ-KALORİFER
İNGİLİZCE -ALMANCA
Ulaşım
Okulumuza Kartepe, İzmit hattından şehir içi toplu taşıma araçları ile kolayca sağlanır.
Özel servis araçları mevcuttur.
ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİ HEMŞİRE SOKAK NO.20 Kartepe/Kocaeli
İL MERKEZİ 4 KM İLÇE MERKEZİ 1
2022-2023 Eğitim öğretim yılı:150
İlk Yıl Olmasına Rağmen; Taban Puan:370.686 Tavan Puan:411.181
Henüz mezun vermemiştir.
Henüz mezun vermemiştir.
Sportif Etkinlikler
Karate, tekvando, dart, güreş gibi bireysel sporları yanında futbol, basketbol, volybol gibi takım sporlarında kız/erkek okul takımlarımız mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Tübitak gibi yüksek öğretim kurumları ve bilim merkezleri ile işbirliği kapsamında çalışmalarımız yıllık plana göre belirli gün ve haftaları da değerlendirerek çalışmalarımız devam etmektedir.
Proje Çalışmaları
8 tane ulusal ve uluslararası e twinning projesi yürütülmektedir. Tübitak Olimpiyatlarına öğrencilerimiz hazırlanmaktadır. Öğrencimiz TALES Matematik Türkiye finallerine kalmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Öğretmen ve öğrenci yetiştirme projelerimiz kabul görmüş olup, planlaması öncelikle 2 öğretmen 4 öğrenci şeklinde yapılmıştır.