T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Mete Han’dan Bilge Kağan’a, Satuk Buğra Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet Han’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar adını tarihe yazdıran değil, tarihin ta kendisi olan şanlı milletimiz, bundan tam 108 yıl önce yine iradesi ve inancını ortaya koyarak dünya tarihinin nasıl seyredeceğini tayin etmiştir.

Ecdadımızın bizlere emanet ettiği aziz vatanımıza ve ay-yıldızlı bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız. Her ne pahasına olursa olsun, al bayrağımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde dalgalanmaya devam edecektir. Bu zafer Çanakkale Geçilmez diyerek düşmana göğsünü siper eden kahraman Mehmetçiğimizin vatan, din ve hürriyet için canını feda ettiği şanlı bir destandır. Çanakkale Zaferi ümmet bilinciyle bir milletin yedi düvele karşı onurlu direnişinin adıdır. Bu direniş müstevlilerin tüm hesaplarını bozmuş yeni işgal girişimlerine karşı direniş yolunda milletimize ilham kaynağı olmuştur. Aziz milletimiz kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla Çanakkale'den aldığı ilhamla mili mücadeleyi başlatmış, hiçbir zorluk karşısında pes etmemiştir. 

Şanlı zaferimizin 109. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, Çanakkale’de şehit düşen bütün kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi hürmetle, şükranla ve rahmetle yad ediyoruz. O günden bugüne gazilerimizden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık, huzur ve afiyet diliyoruz."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 09:38 - Görüntülenme: 40
  Beğen | 0  kişi beğendi